منتديات شمس المعارف
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتديات شمس المعارف

افضل البرامج المشروحه
 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 الاكله المرعبه

اذهب الى الأسفل 
5 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
سندريلا
المراقبه العامه
المراقبه العامه
سندريلا


الجنس : انثى المساهمات المساهمات : 1564
البلد : الاكله المرعبه EgyptC
تاريخ التسجيل : 10/09/2008

الاكله المرعبه Empty
مُساهمةموضوع: الاكله المرعبه   الاكله المرعبه I_icon_minitime20.01.09 12:09


!!! منبار وكرشة وكوارع علشان تكوني طباخة شاطرة !!!


كتير منا بيتخيلوا ان بعض الاكلات بتكون صعبة ولكن لما بيحولوا يعملوها بيكتشفوا انهم غلطنين ومفيش حاجة صعبة خصوصا لو بتعمليها لحد عزيز عليكي او بتحبيه اوى
انا هقولكم على طريقة عمل المنبار والكرشة والكوارع

المنبااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااار

المقادير

منبار- 1ك ارز- 1 ك طماطم -3 فلفل رومي-2 بصلة - حزمة شبت -حزمة بقدونس -حزمة كثبرة-معلقة ثوم مطحون-زبدة او سمنة او زيت حسب الرغبة -
معلقة بهارات- قرن فلفل حامي -ملح وفلفل
طريقة غسل المنبار
تكحتي المنبار بظهر السكينةحتى يخرج ما بداخله واغسله كويس ثم اقلبه تحت الحنفية لان المية بتساعد على قلبه ثم اغسله بملح وخل واشطفه بالمية
ثم اقطعه بطول 25سم تقريبا
الطريقة
افرم البصل في الكبة ثم الطماطم ثم الشبت والكثبرة و البقدونس والفلفل الرومي والحامي واخلطهم مع بعض ثم احط البهارات والتوابل والسمنة وسويهم على النار يعنى خلطه زى خلطه المحشى تمام
واخيرا اغسل الرز واضعه عليهم
ثم ابتدي احشي بشرط ما يكنش مليان ويكون مهوي لانه عند السلق الرز هيزيد حجمه .............خلاص حشيته
اضع حلة استانلس على النار بها مية ولما المية تغلي اسقط فيها المنبار واحد واحد
اسيبه على النار نص ساعة او لحد متحسى انو استوى خلاص جيب بقى التوم المفروم وحمريه فى حبه زيت وحطى عليه معلقتين صلصله وبعدين حطيه على المنبار وهو على النار وتسيبيه حوالى عشر دقايق كده يغلى بصلصه الثوم ثم اطلعه واصفيه ثم احمره في الزيت وبالهنا والشفا

رايحة فين جه دور الكرشة.....!!!

الكرششششششششششششششششة

المقادير

1ك كرشة -1\2 ك طماطم - ثوم - سمنة - ملح وفلفل- بهارات - ورق لوري- حبهان
اما تجيبي كرشة متنضفة او تنضفيها بالطريقة دي
تضعي الكرشة في مية بتغلي لمدة ثواني ثم تكحتيها بسكينة لحدما تبقى بيضة كالثلج
لو انتي اللي هتنضفي الكرشة لازم تكون طازة ومادخلتش الفريزرعشان تنضف بسرعة وبدون مجهود
نضع الحله على النار وفيها حبه ميه يغلو وبعدين تقطعى الكرشه حوالى القطعه 3سم وبعدين تحطيها فى الحله عشان تتسلق وملح وفلفل وبهارات وحبهان وورق لوري واتركها ساعة على النار حتى تستوي
ثم اطلعها من مية السلق
اضع زبدة في حلة على النار ثم اضع الثوم المفروم حتى يصفر ثم اضع الطماطم المعصورة واضع عليها حبه ملح صغننه واسيبها تتسبك
واخيرا احط عليهم الكرشة واسيبها 10 دقايق

خلاص بقى ما فضلش الا الكوارع

الكوااااااااااااااااااااااااااااااااااااااارع

كوارع - ملح -فلفل - بهارات- بصلة - جزرة
اجيب الكوارع ويكون الجزار مكسرها لقطع
اغسلها كويس بملح وخل ومية
احطها في حلة بخار واحط معها الملح والفلفل والبهارات و البصلة والجزرة واسيبها ساعة على النار حتى تستوي
ممكن اخد شوربة الكوارع اعمل عليها فتة
شفتي بقى مفيش اسهل من كدة و بالهنا والشفا



تحياتى


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
توته
مشرفة المنتدى العام
مشرفة المنتدى العام
توته


الجنس : انثى المساهمات المساهمات : 1777
البلد : الاكله المرعبه EgyptC
تاريخ التسجيل : 15/12/2008

الاكله المرعبه Empty
مُساهمةموضوع: رد: الاكله المرعبه   الاكله المرعبه I_icon_minitime21.01.09 5:29

هو انتي علي طول كده مجوعانه ما تشوفولها حل يا جماعه ولا انت ايه رائيك يا مشرفنا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
رحاب
عضو مميز
عضو مميز
رحاب


الجنس : انثى المساهمات المساهمات : 159
العمر : 39
البلد : الاكله المرعبه EgyptC
تاريخ التسجيل : 21/10/2008

الاكله المرعبه Empty
مُساهمةموضوع: رد: الاكله المرعبه   الاكله المرعبه I_icon_minitime22.01.09 5:37

ههههههههههههههههههههههههههههه

الله عليكى يا ايناس

هو ده الكلام

اموت فى الاكلات الشعبيه

بس الخوف من زيادة الوزن هههههههههههههههههههههه


بعد كدة سنحتاج للتفجير بالديناميت Very Happy
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
toha
الادارة
الادارة
toha


الجنس : ذكر المساهمات المساهمات : 1854
العمر : 50
البلد : الاكله المرعبه EgyptC
تاريخ التسجيل : 26/07/2007

الاكله المرعبه Empty
مُساهمةموضوع: رد: الاكله المرعبه   الاكله المرعبه I_icon_minitime23.01.09 5:03

هههههههههههههههههههههههههه

لا والله تسلم ايدك

اكلات لا تقاوم Evil or Very Mad


واسمحى لى سوف نقوم بتغيير اسم منتدى احلى الاطباق الى الاسم الجديد الزى اعتقد انكم ستوافقونى عليه


مسمط وحاتى شمس المعارف للاكلات الشعبيه Very Happy

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://toha.ahladalil.com
قمر
عضو مميز
عضو مميز
قمر


الجنس : انثى المساهمات المساهمات : 547
العمر : 39
البلد : الاكله المرعبه EgyptC
تاريخ التسجيل : 22/10/2007

الاكله المرعبه Empty
مُساهمةموضوع: رد: الاكله المرعبه   الاكله المرعبه I_icon_minitime23.01.09 5:10

جزاكم الله الجنة أختنا أيناس
الصراحة حضرتك جيتي علي الجرح

أنا بموووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووو وووووت

في كل الحاجات دي "ماعدا الكرشة" بس منتظر طرق إعداد الفشة والطحال والعكاوي

وجزاكم الله الجنة Surprised
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
سندريلا
المراقبه العامه
المراقبه العامه
سندريلا


الجنس : انثى المساهمات المساهمات : 1564
البلد : الاكله المرعبه EgyptC
تاريخ التسجيل : 10/09/2008

الاكله المرعبه Empty
مُساهمةموضوع: رد: الاكله المرعبه   الاكله المرعبه I_icon_minitime31.01.09 4:41

الى كل من تكرم بالدخول الى مسمط وحاتى المنتدى

توتة ____ رحاب____ توحة ____قمر

نورتونى بوجودكم واتمنى ان الاكل قد نال اعجابكم
عشان متقولوش انى حرمتكووو من حاجة هههههههههه
سعدت بمروركم
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
الاكله المرعبه
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات شمس المعارف :: المنتديات المتخصصه :: المنتديات الاسريه :: منتدى احلى الاطباق-
انتقل الى: