كتير منا بيتخيلوا ان بعض الاكلات بتكون صعبة ولكن لما بيحولوا يعملوها بيكتشفوا انهم غلطنين ومفيش حاجة صعبة خصوصا لو بتعمليها لحد عزيز عليكي او بتحبيه اوى انا هقولكم على طريقة عمل المنبار والكرشة والكوارع
المنبااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااار
المقادير
منبار- 1ك ارز- 1 ك طماطم -3 فلفل رومي-2 بصلة - حزمة شبت -حزمة بقدونس -حزمة كثبرة-معلقة ثوم مطحون-زبدة او سمنة او زيت حسب الرغبة - معلقة بهارات- قرن فلفل حامي -ملح وفلفل طريقة غسل المنبار تكحتي المنبار بظهر السكينةحتى يخرج ما بداخله واغسله كويس ثم اقلبه تحت الحنفية لان المية بتساعد على قلبه ثم اغسله بملح وخل واشطفه بالمية ثم اقطعه بطول 25سم تقريبا الطريقة افرم البصل في الكبة ثم الطماطم ثم الشبت والكثبرة و البقدونس والفلفل الرومي والحامي واخلطهم مع بعض ثم احط البهارات والتوابل والسمنة وسويهم على النار يعنى خلطه زى خلطه المحشى تمام واخيرا اغسل الرز واضعه عليهم ثم ابتدي احشي بشرط ما يكنش مليان ويكون مهوي لانه عند السلق الرز هيزيد حجمه .............خلاص حشيته اضع حلة استانلس على النار بها مية ولما المية تغلي اسقط فيها المنبار واحد واحد اسيبه على النار نص ساعة او لحد متحسى انو استوى خلاص جيب بقى التوم المفروم وحمريه فى حبه زيت وحطى عليه معلقتين صلصله وبعدين حطيه على المنبار وهو على النار وتسيبيه حوالى عشر دقايق كده يغلى بصلصه الثوم ثم اطلعه واصفيه ثم احمره في الزيت وبالهنا والشفا
رايحة فين جه دور الكرشة.....!!!
الكرششششششششششششششششة
المقادير
1ك كرشة -1\2 ك طماطم - ثوم - سمنة - ملح وفلفل- بهارات - ورق لوري- حبهان اما تجيبي كرشة متنضفة او تنضفيها بالطريقة دي تضعي الكرشة في مية بتغلي لمدة ثواني ثم تكحتيها بسكينة لحدما تبقى بيضة كالثلج لو انتي اللي هتنضفي الكرشة لازم تكون طازة ومادخلتش الفريزرعشان تنضف بسرعة وبدون مجهود نضع الحله على النار وفيها حبه ميه يغلو وبعدين تقطعى الكرشه حوالى القطعه 3سم وبعدين تحطيها فى الحله عشان تتسلق وملح وفلفل وبهارات وحبهان وورق لوري واتركها ساعة على النار حتى تستوي ثم اطلعها من مية السلق اضع زبدة في حلة على النار ثم اضع الثوم المفروم حتى يصفر ثم اضع الطماطم المعصورة واضع عليها حبه ملح صغننه واسيبها تتسبك واخيرا احط عليهم الكرشة واسيبها 10 دقايق
خلاص بقى ما فضلش الا الكوارع
الكوااااااااااااااااااااااااااااااااااااااارع
كوارع - ملح -فلفل - بهارات- بصلة - جزرة اجيب الكوارع ويكون الجزار مكسرها لقطع اغسلها كويس بملح وخل ومية احطها في حلة بخار واحط معها الملح والفلفل والبهارات و البصلة والجزرة واسيبها ساعة على النار حتى تستوي ممكن اخد شوربة الكوارع اعمل عليها فتة شفتي بقى مفيش اسهل من كدة و بالهنا والشفا
تحياتى
توته مشرفة المنتدى العام
الجنس : المساهمات : 1777البلد : تاريخ التسجيل : 15/12/2008
موضوع: رد: الاكله المرعبه 21.01.09 5:29
هو انتي علي طول كده مجوعانه ما تشوفولها حل يا جماعه ولا انت ايه رائيك يا مشرفنا
رحاب عضو مميز
الجنس : المساهمات : 159العمر : 39البلد : تاريخ التسجيل : 21/10/2008
موضوع: رد: الاكله المرعبه 22.01.09 5:37
ههههههههههههههههههههههههههههه
الله عليكى يا ايناس
هو ده الكلام
اموت فى الاكلات الشعبيه
بس الخوف من زيادة الوزن هههههههههههههههههههههه
بعد كدة سنحتاج للتفجير بالديناميت
toha الادارة
الجنس : المساهمات : 1854العمر : 50البلد : تاريخ التسجيل : 26/07/2007
موضوع: رد: الاكله المرعبه 23.01.09 5:03
هههههههههههههههههههههههههه
لا والله تسلم ايدك
اكلات لا تقاوم
واسمحى لى سوف نقوم بتغيير اسم منتدى احلى الاطباق الى الاسم الجديد الزى اعتقد انكم ستوافقونى عليه
مسمط وحاتى شمس المعارف للاكلات الشعبيه
قمر عضو مميز
الجنس : المساهمات : 547العمر : 39البلد : تاريخ التسجيل : 22/10/2007
موضوع: رد: الاكله المرعبه 23.01.09 5:10
جزاكم الله الجنة أختنا أيناس الصراحة حضرتك جيتي علي الجرح
أنا بموووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووو وووووت
في كل الحاجات دي "ماعدا الكرشة" بس منتظر طرق إعداد الفشة والطحال والعكاوي
وجزاكم الله الجنة
سندريلا المراقبه العامه
الجنس : المساهمات : 1564البلد : تاريخ التسجيل : 10/09/2008
موضوع: رد: الاكله المرعبه 31.01.09 4:41
الى كل من تكرم بالدخول الى مسمط وحاتى المنتدى
توتة ____ رحاب____ توحة ____قمر
نورتونى بوجودكم واتمنى ان الاكل قد نال اعجابكم عشان متقولوش انى حرمتكووو من حاجة هههههههههه سعدت بمروركم