منتديات شمس المعارف
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتديات شمس المعارف

افضل البرامج المشروحه
 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 الطبخ

اذهب الى الأسفل 
5 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
marow4ever




الجنس : انثى المساهمات المساهمات : 1
البلد : الطبخ EgyptC
تاريخ التسجيل : 17/12/2009

الطبخ Empty
مُساهمةموضوع: الطبخ   الطبخ I_icon_minitime17.12.09 20:34

سوف اقدم لكم باذن اللة طريقة عمل المنبار نقوم بغسل المنبار بالماء والملح ثم نقوم بقلبة تحت الماء وبعد ذلك نقوم بعمل الحشو والحشو يكون مثل خلطة المحشى ولكن يكون فى اختلاف بسيط نقوم بتحمير البصلة ووضع الطماطم علية ونجهز البصل المقطع والطماطم المقطع والبقدونس والشبت والارز ونخلطهم على بعض ونقوم بعد ذلك بتقطيع المنبار الى قطع متوسطة للحشو نقوم بحشوة ولا نملاة ونغلى الماء ونضع المنبار فى الماء المغلى لمدة ساعة حتى ينضج وبعد ذلك نضع الزيت على النار حتى يسخن ونضع المنبار وبعد ذلك يقدم وبالهنا والشفاء وياريت الرد على
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
فارس
عضو مميز
عضو مميز
فارس


الجنس : ذكر المساهمات المساهمات : 551
العمر : 44
البلد : الطبخ EgyptC
تاريخ التسجيل : 11/11/2007

الطبخ Empty
مُساهمةموضوع: رد: الطبخ   الطبخ I_icon_minitime18.12.09 14:02

موضوعك كثير رائع يا اختى لاكن فين الصور انا مش شامم الريحه

هههههههههههههههه

شكرا جزيلا ونتمنى المزيد من الموضوعات
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
رحاب
عضو مميز
عضو مميز
رحاب


الجنس : انثى المساهمات المساهمات : 159
العمر : 39
البلد : الطبخ EgyptC
تاريخ التسجيل : 21/10/2008

الطبخ Empty
مُساهمةموضوع: رد: الطبخ   الطبخ I_icon_minitime18.12.09 14:19

الطبخ F1f536e85ama9
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
قمر
عضو مميز
عضو مميز
قمر


الجنس : انثى المساهمات المساهمات : 547
العمر : 39
البلد : الطبخ EgyptC
تاريخ التسجيل : 22/10/2007

الطبخ Empty
مُساهمةموضوع: رد: الطبخ   الطبخ I_icon_minitime18.12.09 14:27


الف شكر يا اختى  
marow4ever


على طرح الموضوع واسمحى لى بعرض الموضوع مصور علشان  اخونا فارس الظاهر جوعان هههههههههههههههههههههههه

دلوقتى هنعمل الممبار او الفوراغ او الامعااااء
بعد الغسيل والكحت والنقع فى الملح والخل



الحشوه تختلف من شخص لاخر انا احب لما تكون الممبار ضانى ان يدخل فى الحشو لحمه مفرووووومه وقليل من الطماطم المقطعه مكعبات
انما فى الممبار البقرى
خليط من الطماطم المسبكه او صلصه
بصل مقطع
شبت+بقدونس+كسبره+فلفل اخضر
ارز مصرى غير منقوع
طماطم مقطعه مكعبات صغيره
زيت
شطه+ملح+فلفل+اى توافل تفضليها على خلطه المحشى

(((كيلو نصف ممبار معها حوالى 3 كيلو ارز))





الطبخ 88043a80e8c3a1149f0c60d9d669f4ca


نخلط كل المكونات مع بعضها ونبتدى فى حشو الممبار بعد تقطيعه الى الطول المناااسب
انا مش بربط الممبار لانه اول ما بينزل فى الماء بيقفل من الاطرااااف


الطبخ Dda54ff3ecb06a061c141a316e59d5ac

طبعا ده جزء من الممبار

نضعه فى الماء المغلى مع اضافه الملح

الطبخ 69f7870be1253e710588cf9c08eab2bf

نتركه حتى ينضج تقريبا ساعه الا ربع
نطلع الممبار من الحله ونحطه فى مصفى حتى ينشف تماماا من الماااااااااااء
مهمه الخطوه دى علشان التحمير

الطبخ 8715644e474b34725324ef0c95087730

نحمر الممبار فى زيت ساخن من كل الجوااااااااانب حتى يكتسب اللون الذهبى
ونطلعه على ورق مطبخ حتى يمتص الزيت الزااائد
وده شكله النهائى

الطبخ Bff9db097d41f42075478f7f75272a4b

وده من الدااااخل احمر وفى نفس الوقت طرى من الطماطم المقطعه والبصل



الطبخ 9dffc88b1b2c0ea652dd2fab4d2bbd94


الطبخ 15377235421043230289

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
احمد الرايق
مشرف المنتدى الاسلامى
مشرف المنتدى الاسلامى
احمد الرايق


الجنس : ذكر المساهمات المساهمات : 982
العمر : 35
البلد : الطبخ EgyptC
تاريخ التسجيل : 25/02/2009

الطبخ Empty
مُساهمةموضوع: رد: الطبخ   الطبخ I_icon_minitime18.12.09 14:39

مشكووووووووووووره علي الموضوع
جوعتيني كده
هههههههههههههههههههههههههه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
الطبخ
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات شمس المعارف :: المنتديات المتخصصه :: المنتديات الاسريه-
انتقل الى: